SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Pred uporabo spletne trgovine Pasji dnevnik pazljivo preberite Splošne pogoje poslovanja. Če se z njimi ne strinjate, vas prosimo, da spletne trgovine ne uporabljate.

Lastnik spletne trgovine, Petra Erhatič s.p., Spodnja Hajdina 67, 2288 Hajdina, Davčna št.: 79375189, Matična št.: 9076212000, si pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev uporabe brez predhodnih obvestil. Ti lahko pričnejo veljati takoj, ko so objavljeni na spletni strani www.pasjidnevnik.si in so za uporabnika obvezujoči. Trenutno splošni pogoji veljajo v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), mednarodnih kodeksov za e-poslovanje in priporočil GZS. Obravnavajo pravice uporabnika, poslovni odnos med lastnikom spletne trgovine in uporabnikom ter delovanje spletne trgovine.
S potrditvijo naročila je uporabnik seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja ter s politiko zasebnosti.

Spletna trgovina Pasji dnevnik si pridržuje možnost napak pri opisih, cenah izdelkov, tehničnih specifikacijah in ne prevzema odgovornosti za točnost informacij.

REGISTRACIJA
Za lažjo izvedbo prvega ter vseh naslednjih naročil je priporočljiva registracija uporabnika. Registracija ni obvezna, nakup se lahko opravi brez. Vsi podatki bodo varovani skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in ne bodo uporabljeni za noben drugi namen, razen za obdelavo uporabnikovega naročila.

POSTOPEK NAKUPA V SPLETNI TRGOVINI
Uporabnik izbere poljubne izdelke in jih doda v košarico. V košarico se lahko doda poljubno število izdelkov, izbere poljubno količino in poljubno pakiranje. Ko uporabnik z dodajanjem izdelkov zaključi, lahko nadaljuje z nakupovanjem, saj se izdelki v košarici shranijo ali zaključi nakup. Izdelke v košarici lahko uporabnik poljubno briše z ikono “x” oz. spreminja količino. Ko je uporabnik naročilo oblikoval, zaključni naročilo s klikom ”Na blagajno”, kjer vnese vse potrebne podatke ter izbere način plačila in dostave.

NAČIN PLAČILA
Spletna trgovina omogoča naslednje načine plačila

  • Po povzetju – plačilo z gotovino ali kartico ob prevzemu blaga. Ob izbiri plačila po povzetju prejmete račun skupaj s paketom ter ga poravnate dostavnemu uslužbencu.
  • Predračun – nakazilo na TRR. Ob izbiri plačila po predračunu, prejmete predračun po elektronski pošti. Ta se ne kreira avtomatično, ampak vam ga posredujemo v naslednjih 24. urah mi. Ko je predračun v celoti poravnan, prejmete naročeno blago.

DOSTAVA NAROČILA
Rok dostave naročenih izdelkov je 1 – 3 delovne dni, od datuma prejetja vašega naročila oziroma prejetja nakazila po predračunu v primeru, da je izdelek na zalogi. V primeru, da izdelka v času naročanja ni na zalogi, se rok dobave podaljša skladno z rokom dobave blaga iz strani proizvajalca.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je podjetje Pošta Slovenije. Strošek poštnine po Sloveniji se prišteje k znesku naročila in se plača po enotni ceni 2,90 . Dostava za naročila nad zneskom 45,00€ je brezplačna. Dostava poteka vse delovne dni v tednu.

VRAČILO BLAGA
V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima kupec pravico, da v 15. dneh od prevzema blaga sporoči na elektronski naslov info@pasjidnevnik.si, da odstopa od naročila, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Vrnjenih pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.
Kupec mora v 15. dneh vrniti blago nepoškodovano, v nepoškodovani originalni embalaži in nespremenjeni količini. Strošek, ki ga ima kupec z odstopom od naročila oz. pogodbe na daljavo je neposreden strošek vračila blaga, ki ga pošlje na naslov: Petra Erhatič s.p., Spodnja Hajdina 67, 2288 Hajdina. Vse stroške povezane z vračilom izdelka, nosi kupec. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.
V primeru neprevzema artiklov (če se pošiljka vrne na naslov trgovca po 14 dneh) bo trgovec na podlagi pravice do svobodne odločitve pri sklepanju pogodbenih razmerij kupcu onemogočil plačilo po povzetju.

Kupec lahko ob vračilu zahteva vrnitev kupnine, ki mu jo prodajalec vrne na njegov transakcijski račun najkasneje v 30 dneh po prejetju obvestila o odstopu od pogodbe.

PIŠKOTKI
Piškotek je podatek, ki ga spletni brskalnik uporabnika samodejno začasno shrani na njegovem računalniku za čas obiska spletne trgovine in služi za identifikacijo, spremljanje nakupovalne košarice ter ostale nujne podatke, ki služijo za pravilno delovanje spletne trgovine. Piškote lahko shrani tudi vaše uporabniško ime in geslo, tako da se vam ni potrebno ob vsakokratnem obisku na novo prijaviti v vaš račun. Uporabo piškotkov lahko uporabnik tudi onemogoči v svojem brskalniku, v tem primeru spletna trgovina mogoče ne bo delovala brezhibno.

ODVEZA ODGOVORNOSTI
Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka. Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih izdelkov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.